fbpx

Individuele therapie

Individuele therapie is dat wat voor mij? Hieronder zie je eerst hoe de therapie in zijn werk gaat. Daaronder staan een aantal veelvoorkomende problemen benoemd, problemen waar jij als ouder tegenaan kunt lopen. Door middel van therapie kun je deze problemen aanpakken en weer gaan genieten!

Hoe gaat de therapie in zijn werk?

Je wilt graag je problemen aan gaan pakken. Hieronder kun je lezen hoe de therapie van de Jonge Ouder Therapeut in zijn werk gaat.

Aanpak
individuele therapie

Iedereen is anders, dus ook de problemen waar je als ouder tegenaan loopt zijn anders. Daarom is therapie altijd maatwerk. Tijdens de therapie gaan we de belemmerende patronen en triggers onderzoeken. Dit doen we door het inzetten van verschillende benaderingen/therapieën passend bij jouw hulpvraag. Tijdens het eerste gesprek gaan we samen kijken naar je hulpvraag, waarna ik je een advies kan geven over het traject en een voorstel doen voor het aantal behandelingen.

Resultaat

Aan het einde van het therapie traject heb je inzicht in je eigen handelen. Jij hebt handvatten gekregen om de keuzes te maken, die bij jou passen, zodat jij weer met plezier en passie in je werk én in je leven staat.

Praktische informatie

  • Traject op maat (gemiddeld 6-8 gesprekken), ook losse gesprekken mogelijk
  • Sessie duurt 1 uur
  • Eventueel (huiswerk-)opdrachten en oefeningen tussendoor
  • Gesprekken kunnen zowel online als offline op locatie (Asten) plaatsvinden

Welke problemen zien we vaak tijdens therapie?

Als ouder kun je tegen verschillende problemen aanlopen. Therapie kan je helpen om deze problemen aan te pakken. Hieronder geven we een overzicht van welke problemen wij nu regelmatig tegenkomen in de praktijk.

Opvoeding

Tijdens de opvoeding van kinderen loop je soms tegen problemen aan. Dat is heel normaal! Je krijgt er bij de geboorte namelijk geen gebruiksaanwijzing bij. Hoe komt het nu dat jij tegen die problemen aanloopt? Vaak is het zo dat het niet vreemd is dat juist jij tegen die problemen aanloopt. Iedereen is namelijk anders en wat jij als vervelend of problematisch ervaart, ervaart een ander niet als probleem en visa versa. Wil jij graag samen sparren over hoe dit komt en hoe jij dit aan kunt pakken?

Intimiteit

Intimiteit is wat anders dan seksualiteit. Het gaat over het gevoel van verbondenheid, veiligheid. Je veilig en verbonden voelen met een ander, om je gevoelens en gedachten te delen kunnen delen. Binnen je relatie kun je je erg eenzaam voelen en op het moment dat je het gevoel hebt dat je overal alleen voor staat, je dat je dit niet met je partner kunt bespreken. Wil jij graag leren je gedachten en gevoelens te uiten aan een ander, maak dan snel een afspraak voor een therapiesessie.

Stress

Stress gerealateerde klachten, herken jij ze? Wil jij je ook weer energiek en fit voelen en vol levenslust? Zou je meer rust en balans willen, zodat je weer volop geniet van je gezin, je werk en je leven? Ontdekken waar jij blij van wordt en goed voor jezelf leren zorgen in plaats van altijd maar klaar te staan voor een ander? Dan kan therapie je hierbij helpen!

Rouw en verlies

Bij rouw en verlies denken we al snel aan het verlies van een geliefde persoon. Het komt echter in veel meer situaties voor: zoals bijvoorbeeld het stuklopen van je relatie, het verliezen van je baan of een miskraam. Ook een niet ingevulde hartenwens om ouder te worden maakt dat je door een periode van rouw gaat. Rouw is een hele pijnlijke maar natuurlijke reactie op het verlies wat je overkomt. Merk je dat je vastloopt, dat je wordt overspoeld of verlamd wordt door je verdriet? Onderneem dan actie!

Angst

Angst is een normale emotie die meestal echt wel ergens goed voor is, het maakt je alert. Dat je bijvoorbeeld je kind op de rug laat slapen, omdat je bang bent voor wiegedood is normaal. Ga je nu heel vaak controleren of alles nog goed gaat, dan is het de vraag of dit een houdbare situatie is. Zodra angst je leven wat meer gaat overheersen en je er vaker last van hebt, doordat je bijvoorbeeld dingen uit de weg gaat, dingen veelvuldig gaat controleren, dan is er reden om hulp te zoeken. Therapie kan je helpen!

Wil jij ook snel aan de slag? Maak dan nu een afspraak!

De therapeut

De specialist op het gebied van individuele therapie is:

Inge