fbpx

Veelgestelde vragen

Mogelijk heb je nog vragen na het lezen van de informatie op de website. Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen.

Wat is het verschil tussen therapie en coaching?

Bij coaching wordt er gekeken naar de toekomst. Je hebt nu een probleem en dan ga je met een coach kijken naar hoe je het probleem kunt aanpakken, zodat het in de toekomst geen probleem meer is, het geen invloed meer op je heeft.

Bij therapie gaan we kijken naar waar het probleem vandaag komt. Welke belemmerende factoren zijn er, welke triggers zijn er en waar komen die vandaan. Zodra we die in kaart hebben gebracht gaan we kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat deze problemen in de toekomst geen invloed meer op je hebben.

Online therapie, werkt dat wel?

Online therapie werkt net zo goed als therapie in een spreekkamer. Het is wel van belang om de rust te nemen voor het therapiegesprek, ga in een ruimte zitten waar niemand je kan storen. Regel een oppas voor de kinderen, zodat je op je gemak het gesprek kunt voeren. Verder is het heel belangrijk dat je zorgt voor een goede internetverbinding en een telefoon/tablet/laptop/computer, zodat jij de therapeut goed kunt zien en de therpeut jou goed kan zien.

Is mijn probleem wel erg genoeg voor therapie?

Eigenlijk zegt het feit dat je nu op deze website aan het kijken bent al genoeg. Blijkbaar ervaar je het probleem als dusdanig dat je naar een oplossing aan het zoeken bent. Natuurlijk zijn er altijd anderen die meer problemen hebben, maar er zijn ook anderen die minder problemen hebben. En daar gaat het helemaal niet om, jij hebt een probleem en je wilt een oplossing. Dus waar wacht je nog op!?

Ben ik de enige ouder met dit probleem?

Nee! Er zijn heel veel ouders die wel eens tegen een probleem aanlopen waar ze eigenlijk zelf niet helemaal uitkomen. Dat is ook helemaal niet erg. Soms is een gesprek met je partner voldoende, soms spreek je erover met een goede vriend/vriendin/ouder. Het kan ook voorkomen dat je een ander eigenlijk helemaal niks wilt vertellen over het probleem waar je mee zit, of misschien wil je de ander wel helemaal niet belasten met je problemen. Helemaal niet erg, het kan dan heel fijn zijn om met een onafhankelijk persoon te praten over je problemen. De Jonge Ouder Therapeut kan die onafhankelijke persoon voor je zijn, zij heeeft geen oordeel over jou of over je problemen en kunnen daardoor heel makkelijk een luisterend oor bieden. En eventueel daarna met je kijken hoe jij dit probleem kunt oplossen. 

Hoeveel therapiesessies heb ik nodig?

Een loopbaantraject bestaat uit een vast staand pakket. Dit pakket neem je in zijn geheel af. Alle overige therapieën bestaan uit losse sessies. Een gemiddeld therapie traject bestaat gemiddeld uit 6-8 sessies. Echter heb je na elke sessie de mogelijkheid om de therapie te stoppen, je zit dus nergens aan vast! Je kunt zelf bepalen of je nog behoefte hebt aan een nieuwe afspraak.

Is de therapie altijd online, of kan ik ook naar een praktijkruimte komen?

Op dit moment is er 1 vaste praktijkruimte in Asten. We zijn aan het kijken of we nog andere locaties gaan toevoegen. Mocht je behoefte hebben aan een live gesprek en woon je te ver van Asten vandaan, laat het ons dan gerust weten. We kunnen dan samen kijken of we dit voor je op kunnen lossen. Natuurlijk is het ook mogelijk een eerst sessie live te doen in Asten en de vervolggesprekken online voort te zetten.

Wanneer is ontvang ik de factuur voor de sessie?

Ben je in één van onze praktijkruimte voor een sessie, dan kun je direct na afloop de sessie per pin betalen. Heb je een online sessie gehad, dan ontvang je de factuur direct na de sessie, de betalingstermijn is 8 dagen. Heb je een loopbaantraject, dan ontvang je de factuur voor aanvang van het traject, de betalingstermijn is 8 dagen.

Hoe werkt een online therapiesessie?

Je ontvangt van de therapeut een mail met daarin de link voor het videobelgesprek. Als je zelf via de afsprakenplanner een afspraak maakt, dan staat de link voor het videobellen in de afspraak vermeld.

Wat betekent de slogon ‘Eerst jij, dan wij!’ precies?

Veel jonge ouders steken ontzettend veel tijd en energie in hun gezin en dan met name in de kinderen. Ze vergeten nog wel eens zichzelf. En daar ontstaan vaak de problemen door waar ouders voor bij de Jonge Ouder Therapeut komen. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen met jou te werken aan het ‘JIJ’, zodat je daarna weer kunt genieten van je gezin, het ‘WIJ’.

Natuurlijk kun je de slogon ook zo lezen. Eerst maak ‘JIJ’ de eerste afspraak, waarna ‘WIJ’ samen met je het probleem gaan aanpakken!

Ik ben een man, kan ik ook bij jullie terecht?

Natuurlijk! Bij de Jonge Ouder Therapie kunnen zowel vrouwen als mannen terecht, of natuurlijk samen bij de relatietherapie.

Is het belangrijk dat mijn partner of kind(eren) bij de gesprekken aanwezig zijn?

Het fijnste is als jij echt even de tijd neemt voor het gesprek. Het gesprek vind plaats in een praktijkruimte of online. Neem je kind(eren) niet mee naar de praktijkruimte. En is het gesprek online, zorg dan voor een plek waar je in alle rust het gesprek kunt voeren. Het draait namelijk tijdens de sessie om JOU, niet om je gezin of partner. Dit geldt natuurlijk niet voor de relatietherapie, daarbij zijn beide ouders aanwezig.

Wil jij ook snel aan de slag? Maak dan nu een afspraak!

Enkele ervaringen van andere jonge ouders

Ik heb veel geleerd bij je, goede tips gekregen en probeer het zo goed mogelijk in praktijk te brengen.

Dat gaat de ene dag beter als de andere, maar heeft tijd nodig. Ik voelde me tijdens de gesprekken met je gehoord en serieus genomen en dat voelde heel erg prettig.

De oorzaak van mijn problemen zal ik nog jaren mee moeten dealen maar je hebt me handvaten gegeven om er mee om te gaan en hiervoor wil ik je heel erg dank zeggen.

Petra

Ik ben inmiddels al veel rustiger en zie het leven samen met Pim helemaal zitten.

Het vertrouwen is er nu echt. We hebben het leuk..en mijn ex…wie was dat ook al weer???

Onze gesprekken hebben me echt goed gedaan. Dit was het duwtje wat ik nodig had.

Ik sta weer steviger in mijn schoenen en ik heb veel meer plezier in het leven.


Janny

Nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken. Ik heb er veel baat bij gehad. Toen ik met de sessie begon zat ik heel slecht in mijn vel. Al na een paar gesprekken ging ik me beter voelen. Dit komt vooral omdat je heel goed luistert, je ook echt in kunt leven in mijn situatie en me vervolgens ook een spiegel voor houdt. Heb veel tips gekregen waar in de rest van mijn leven ook echt iets mee kan.

Dankzij de therapie kan ik er weer echt zijn voor mijn gezin, zonder mezelf daarin te verliezen.

Bertie