fbpx
Wat als je er samen niet meer uitkomt

Relatieproblemen? Wat als je er samen niet meer uitkomt?

Herken jij ook jullie relatieproblemen? Je ligt te staren naar het plafond. Ook vanavond ben je, na een flinke ruzie, weer boos en alleen naar bed gegaan. Sinds de kinderen geboren zijn, lijkt het wel alsof jullie leven alleen nog maar bestaat uit werken en zorgen. En aangezien jullie ook nog eens flink van mening verschillen over de opvoeding, leidt dit vaak tot hevige discussies en ruzies. Je denkt vast niet meteen erover na of relatietherapie voor jullie wat zou kunnen zijn. Want wat als je er samen niet meer uitkomt? Toch zijn jullie echt niet de enige die voor relatietherapie kiezen.

Verschil van mening over de opvoeding

Momentjes samen zijn tegenwoordig schaars in de hectiek van werk, zorg voor de kinderen, het huishouden en het sociale leven. En zelfs die momenten worden verpest door woordenwisselingen en discussie. Het lijkt wel alsof je tegenwoordig niets meer goed kan doen in de ogen van Joep. Op alles heeft hij iets aan te merken. Tjsa, dan hebben de kinderen maar een keer twee verschillende sokken aan? Is dat nou zo erg? En moet er echt altijd precies om 6 uur gegeten worden? Wat is er gebeurd met de zorgeloze en flexibele Joep, die altijd in was voor een onverwacht uitje. Sinds de kinderen er zijn, lijkt hij overbezorgd en wil hij alles tot op de minuut geregeld hebben.

Zelfs een uitje eindigt in ruzie

Laatst nog, toen waren jullie eindelijk een keer samen uit eten. Tijdens het eten heeft hij wel 10 keer op zijn telefoon gekeken en alleen maar gesproken over de eerste stapjes van Quinten en had hij kritiek over mijn – wat hij noemt – “te gemakkelijke houding” naar de kinderen toe. Hij heeft totaal geen aandacht meer voor je. Je hebt geprobeerd om met hem te praten maar het eindigde weer in ruzie. Hij heeft zijn standpunt en jij het jouwe. En je houdt echt wel van Joep. De stoere man, op wie je destijds gevallen bent, die thuis kwam met kleine attenties en volop aandacht voor je had. Tegenwoordig is daar nog weinig van over. De relatieproblemen overschaduwen jullie relatie. Hij ziet je amper staan en al zijn aandacht gaat naar de kids en zijn werk. Jullie seks leven staat ook bijna volledig op nul want of jullie zijn te moe of jullie zijn boos als je naar bed gaat. En weer denk je: ‘Wat als je er samen niet meer uitkomt?”.

Zo wil je niet verder…

Ook de kinderen reageren op deze situatie en zo lijdt het hele gezin eronder. Er moet iets veranderen want als jullie zo door blijven gaan dan eindigen jullie straks nog in een echtscheiding. Je ziet het om je heen gebeuren bij bevriende stellen. Ze kunnen niet meer praten. De stekker eruit trekken, dat wil je absoluut niet. Tegelijkertijd zie je ook niet hoe je hier nog samen uit kunt komen. Wat als jullie er samen niet meer uitkomt?

De rol van communicatie als je relatieproblemen ervaart.

In relaties gaat het vaak mis in de communicatie tussen de partners. Verwijten over en weer roepen bij de ander een verdedigende houding op en voor je het weet ben je verzeild geraakt in een jarenlange loopgravenoorlog. Relatietherapie kan je helpen om jullie gemeenschappelijke waarden terug te vinden en op een open en constructieve manier met elkaar te leren communiceren, zodat jullie het weer leuk gaan hebben met elkaar!

Kan jouw relatie wel een update gebruiken? Maak nu een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!

Wil jij ook meer zelfvertrouwen of een relatie update? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek!